Alles over uitvaarten in Utrecht

Asbestemming in Utrecht

Nadat een overledene is gecremeerd moet het crematorium in Utrecht de as minimaal een maand bewaren in de algemene nis van het crematorium. Het crematorium moet dit doen omdat de Wet op de lijkbezorging dit voorschrijft.

Bewaren of verstrooien van de as

Na deze maand mag de familie de as ophalen bij het crematorium. De as kan ook bij de familie thuis worden bezorgd door de uitvaartondernemer. De nabestaanden kunnen met de as doen wat ze zelf maar willen. Ze kunnen er heel veel verschillende dingen mee doen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld besluiten om een deel van de as te laten verwerken in een assieraad of in een tatoeage. Men kan de as ook laten verstrooien op een voor hen dierbare plek in Utrecht.

Wat te doen met as in Utrecht

De eerste keuze die de nabestaanden zullen moeten maken is of ze de as van hun overleden dierbare willen bewaren of dat ze deze willen verstrooien. Wanneer men de as wil bewaren kan er uit heel verschillende opties worden gekozen. Wil men de as thuis bewaren of op een andere locatie? Het kan ook zijn dat de familie de as van de overledene (of een deel van de as van de overledene) wil uitstrooien op een voor hen dierbare plek.

Voor het bewaren van de as of het verstrooien van de as zijn veel verschillende mogelijkheden. Klik hieronder op uw keuze voor meer informatie:

Overlijden in regio Utrecht melden?
Bel nu direct: 030 - 820 0979