Alles over uitvaarten in Utrecht

Uitvaartcentrum in Utrecht

Wie in Utrecht op zoek is naar een uitvaartcentrum heeft heel wat te kiezen. Er zijn verschillende uitvaartcentra in Utrecht en omgeving. Sommige uitvaartcentra zijn eigendom van grote uitvaartverzekeraars maar ook verschillende middelgrote en kleine uitvaartondernemers in Utrecht hebben de beschikking over een uitvaartcentrum.

In een uitvaartcentrum wordt de overledene opgebaard

In een uitvaartcentrum zijn meerdere opbaarkamers. In deze kamers wordt de overledene opgebaard zodat de familie afscheid kan nemen. Bij veel uitvaartcentra is het gewenst dat de familie van te voren afspreekt wanneer men afscheid kan nemen van de overledene. Per keer dan mensen de overledene bezoeken worden daarvoor kosten in rekening gebracht.

De meeste opbaarkamers beschikken over moderne faciliteiten zoals muziekinstallaties en televisies. De ruimte wordt meestal koud gehouden om het ontbindingsproces van het lichaam van de overledene te vertragen.

Onbeperkt bezoeken overledene

Het kan ook zijn dat het uitvaartcentrum in Utrecht beschikt over een zogenaamde 24-uurs kamer. Dit zijn opbaarkamers waar de familie 24 uur per dan zonder afspraak bij de overledene kan zijn. De uitvaartondernemer geeft de familie een eigen sleutel van de opbaarkamer waardoor men naar binnen kan wanneer en hoe vaak men maar wil. Op deze manier hoeft de familie geen rekening te houden met de planning van de uitvaartondernemer. Dat kan heel prettig zijn omdat men gedurende de dagen tussen overlijden en de uitvaart soms opeens een keer extra bij de overledene wil zijn. Dat is natuurlijk logisch omdat de periode van afscheid maar relatief kort is.

Uitvaartplechtigheid in uitvaartcentrum Utrecht

Een aantal uitvaartcentra in Utrecht heeft de beschikking over een eigen aula waar de uitvaartplechtigheid kan worden gehouden. Op deze manier hoeft de overledene en de familie niet eerst overgebracht te worden naar een andere locatie waar de plechtigheid wordt gehouden. In een uitvaartcentrum is meestal ook van alles mogelijk op het gebied van catering. Zo kan er na de plechtigheid worden geserveerd wat de familie maar wil, van een eenvoudige koffietafel tot een luxe buffet. Op deze manier kan de opbaring, de plechtigheid en de condoleance (op de crematie of begrafenis na) worden gehouden op dezelfde locatie.

Naast geschikte ruimtes in uitvaartcentra zijn er nog heel veel mooie andere locaties in Utrecht waar een uitvaartplechtigheid kan worden gehouden. Kijk voor meer mogelijkheden in het hoofdstuk ‘Uitvaartlocaties in Utrecht’.

Overlijden in regio Utrecht melden?
Bel nu direct: 030 - 820 0979