Alles over uitvaarten in Utrecht

Locaties uitvaartplechtigheid Utrecht

De meeste uitvaartplechtigheden in Utrecht worden gehouden in de aula van een begraafplaats of in het crematorium, een kerk of in een uitvaartcentrum. Dit zijn de locaties waardoor traditioneel gezien de meeste uitvaarten worden gehouden. Maar steeds vaker kiezen families voor een andere locatie in Utrecht.

De aula op de begraafplaats, in het crematorium of uitvaartcentrum beschikt doorgaans over alle faciliteiten die nodig zijn om een uitvaartplechtigheid te houden. Denk dan aan faciliteiten zoals televisieschermen om films of foto’s te vertonen en geluidsinstallaties voor de muziek .Sommige locaties beschikken ook over een ingebouwd video opname systeem waarmee de uitvaartplechtigheid kan worden vastgelegd. Dit soort systemen leveren doorgaan een ‘bewakingscamera achtige’ kwaliteit. Families die een sfeervolle en professionele uitvaartreportage willen laten vastleggen kunnen een professional inhuren. Via Uitvaaart.nl kan men in contact komen met videomakers die dagelijks werken in de uitvaartbranche. U kunt voor informatie mailen naar info@uitvaart.nl.

Als de uitvaartplechtigheid wordt gehouden in het crematorium of op de begraafplaats dan hoeft men zich na de plechtigheid niet meer te verplaatsen naar een andere locatie. Dat kan erg gemakkelijk zijn voor mensen die slecht ter been zijn of mensen die niet de beschikking hebben over een auto. Het is vaak ook mogeliijk om de condoleance te houden in het crematorium of op de begraafplaats. Vraag uw uitvaartondernemer naar de mogelijkheden.

Kijk in het hoofdstuk ‘begraafplaats in Utrecht’of crematorium in Utrecht voor meer informatie over de mogelijkheden op deze uitvaartlocaties in Utrecht.

Speciale uitvaartlocaties in Utrecht

Naast de traditionele uitvaartlocaties zijn er in Utrecht diverse hele speciale locaties waar een uitvaart kan worden gehouden. Denk dan bijvoorbeeld aan cafe, theater of sportkantine. Een voorbeeld van een mooie locatie is bijvoorbeeld de Janskerk maar er zijn nog veel meer mooie locaties in Utrecht.

De keuze van de locatie kan heel belangrijk zijn om de uitvaartplechtigheid helemaal persoonlijk te maken. Wanneer u een locatie op het oog heeft kunt u altijd even contact opnemen met de betreffende locatie om te vragen of er een uitvaart gehouden mag worden. De meeste locaties in Utrecht staan open voor families die er een uitvaartplechtigheid willen houden.

Uitvaartplechtigheid in eigen huis

Het is in Utrecht ook mogelijk om de uitvaartplechtigheid gewoon thuis te houden. Er is geen enkele wet die voorschrijft dat mensen dit op een officiële locatie moeten doen. Wanneer er beschikking is over voldoende ruimte om alle (verwachte) bezoekers plaats te kunnen bieden kan de plechtigheid thuis worden gehouden. Het komt ook voor dat mensen de plechtigheid (bij mooi weer) houden in de eigen achtertuin.

Wanneer de plechtigheid thuis wordt gehouden hoeft de familie geen huur te betalen voor de aula. Ook is men niet aan een bepaalde tijd gebonden en kan men heel goedkoop zelf zorgen voor de catering. Omdat er doorgaans best heel wat komt kijken bij de organisatie van een uitvaartplechtigheid in eigen huis kan het een optie zijn om een cateraar in te huren die zorgt dat de bezoekers worden voorzien van een drankje en een hapje. De uitvaartondernemer kan de familie hier ook bij helpen. Het is verder ook belangrijk om van te voren goed te kijken of er bijvoorbeeld voldoende stoelen zijn zodat iedereen kan zitten. Als de ruimte thuis erg groot is en er veel mensen worden verwacht kan het verstandig zijn om gebruik te maken van zaalversterking zodat de sprekers goed te horen zijn. Ook hierin kan uw uitvaartondernemer u goed adviseren.

Overlijden in regio Utrecht melden?
Bel nu direct: 030 - 820 0979