Alles over uitvaarten in Utrecht

Uitvaartvervoer in Utrecht

Op de dag van de uitvaart wordt de overledene meestal vervoerd in een traditionele rouwauto. Soms gevolgd door één of meerdere volgauto’s. Maar lang niet iedere Utrechter/Utrechtse neemt genoegen met een standaard rouwauto. Steeds vaker kiest men voor een vervoersmiddel dat helemaal past bij de leefstijl van de overledene.

Er is op het gebied van het uitvaartvervoer heel wat mogelijk in Utrecht. Utrecht is een echte fietsstad. Waarom zou men deze lijn niet kunnen doortrekken bij een uitvaart? Voor mensen die dit willen is er de speciale rouwfiets. Maar men kan ook kiezen voor een echte Uitvaart Harley Davidson een uitvaart trike, uitvaartbus, loopkoets of wat dacht u van een roze rouwauto?

Al deze soorten van rouwvervoer kunnen worden ingezet in Utrecht. U kunt uw uitvaartondernemer vragen voor meer informatie. Hieronder vindt u een paar films met voorbeelden van de verschillende mogelijkheden die er zijn. Dit overzicht kan mensen inspireren die op zoek zijn naar een uitvaartvervoersmiddel dat precies bij hen past.

Rouwfiets


Uitvaartbus
Er zijn verschillende rouwbussen op de markt die gehuurd kunnen worden voor een uitvaart. In een rouwbus kunnen nabestaanden samen met de overledenen de laatste rit maken door Utrecht. Op deze manier kan de familie de laatste momenten heel dicht bij de overledene blijven. De bus maakt het ook mogelijk om samen met de overledene langs plekken rijden in Utrecht die iets speciaals betekenden voor de overledene.Uitvaart Harley Davidson
Deze speciale uitvaart Harley Davidson met zijspan waarop de kist kan worden geplaatst is te huur via uw uitvaartondernemer.


Motor of trike
Het is ook mogelijk om de kist met de overledene te vervoeren achter een motor of trike. Dankzij deze speciale aanhangwagen kan de kist veilig worden vervoerd. Uw uitvaartondernemer weet wat mogelijkheden en de kosten zijn.


Roze rouwauto
Voor mensen die van roze houden is er een speciale roze rouwauto. Deze auto wordt vaak gebruikt voor uitvaarten van meisjes en heel soms ook voor mensen uit de homogemeenschap in Utrecht.(De roze rouwauto is te zien vanaf 3.30 min)

Loopkoets
Voor mensen die een kleine afstand moeten overbruggen met de overledene is deze loopkoets bijzonder geschikt. De loopkoets kan door meerdere familieleden worden voortgeduwd en is heel gemakkelijk te bedienen.

Overlijden in regio Utrecht melden?
Bel nu direct: 030 - 820 0979