Alles over uitvaarten in Utrecht

Wat kost een uitvaart in Utrecht

Bijna iedereen kent de verhalen wel van families die na de uitvaart van hun dierbare worden geconfronteerd met een veel hogere rekening dan verwacht. Het komt voor dat nabestaanden in financiële problemen komen door de uitvaart van hun dierbare. Na het overlijden van een dierbare zit niet iedereen te wachten op een discussie over geld. Toch is het heel belangrijk dat families de wensen met betrekking tot de uitvaart afstemmen op het beschikbare budget. Er zijn verschillende eenvoudige manieren om snel inzicht te krijgen in de kosten van de uitvaart in Utrecht.

Goedkope uitvaart Utrecht

Er zijn verschillende manieren om de kosten van een uitvaart in Utrecht zo beperkt als mogelijk te houden. De eerste manier is om de uitvaart zo sober mogelijk te houden. Dat wil zeggen dat er bijvoorbeeld wordt gekozen voor een goedkope uitvaartkist, geen opbaring in een uitvaartcentrum, geen catering na de plechtigheid etc.

Families kunnen er voor kiezen om de uitvaartplechtigheid en de condoleance gewoon thuis te houden. Op die manier kan het afscheid helemaal naar eigen wens en in de intieme sfeer van thuis worden gehouden. Als er wordt gekozen voor een thuisuitvaart hoeft men niet te betalen voor de huur van een aula of koffiekamer en de cateraar.

Er zijn budget uitvaartondernemers die goedkope uitvaarten kunnen verzorgen. Ze kunnen de kosten laag houden omdat ze werken met vaste uitvaart pakketten. Voor nabestaanden heeft dat naast de enorme besparing, ook als voordeel dat ze precies zien welke diensten en producten worden geleverd. Ze weten ook zeker dat er na de uitvaart niet opeens allemaal extra kosten in rekening worden gebracht.

Om een indruk te krijgen kunt u kijken op www.budgetbegrafenis.nl hier wordt een eenvoudige begrafenis inclusief graf al aangeboden vanaf 2.235 euro. Een goedkope crematie, vanaf 1.875 euro, kan worden geregeld op www.budgetcrematie.nl. Gemiddeld kost een uitvaart in Utrecht vijfduizend euro. Families kunnen dus heel wat kosten besparen.

Offertes meerdere uitvaartondernemers Utrecht

In 2014 is de nieuwe vergelijkingssite Uitvaartmarkt.nl gelanceerd. Op deze website kunnen mensen uitvaartondernemers uit o.a. Utrecht met elkaar te vergelijken. Wanneer u een uitvaart moet regelen kan u dit vele honderden euro’s schelen. Op Uitvaartmarkt.nl kunt u eenvoudig aangeven hoe u wilt dat de uitvaart er uit komt te zien. U kunt daarvoor gebruik maken van de wensenlijst op Uitvaartmarkt.nl. Hier kunt u aanvinken wat uw wensen zijn en er is ruime mogelijkheid om aanvullende wensen te omschrijven.

Uw wensenformulier wordt vervolgens doorgestuurd naar verschillende uitvaartondernemers uit Utrecht. De ondernemers maken aan de hand van uw wensenlijst een vrijblijvende offerte op. Maar ze doen ook meer. Verschillende uitvaartondernemers uit Utrecht beschikken over een bedrijfsfilm die het mogelijk maakt dat families vooraf precies kunnen zien met wie ze te maken krijgen. De Utrechtse uitvaartondernemers kunnen ook andere informatie over hun bedrijf meesturen. Dat maakt dat families een goed overwogen keuze kunnen maken voor de uitvaartondernemer die het beste ben hen past.

Het invullen van het wensenformulier duurt slechts een paar minuten. Aanvragers ontvangen binnen enkele uren een offerte van verschillende uitvaartondernemers uit Utrecht. Sommige mensen denken dat ze binnen een uur na overlijden moeten beslissen welke uitvaartondernemer de uitvaart zal regelen. Dat is echter niet juist, na een overlijden hebben de nabestaanden alle tijd om in alle rust de beste uitvaartondernemer te kiezen.

Het is ook mogelijk om kosteloos uitvaartondernemers met elkaar te vergelijken op www.uitvaartoffertes.nl.

Kostencalculator uitvaart

Met de speciale uitvaart kostencalculator kunnen mensen een goed overzicht krijgen van wat de uitvaart van hun wensen zal kosten. Deze kostencalculator is ontwikkeld door Uitvaart.nl in samenwerking met tientallen uitvaartorganisaties in heel Nederland. Door in de kostencalculator aan te geven wat uw wensen zijn kunt u snel en eenvoudig de kosten berekenen van de uitvaart.

De kostencalculator geeft inzicht in de gemiddelde kosten in heel Nederland. Wanneer iemand voor een begrafenis kiest kan men de kosten voor het graf opvragen bij de uitvaartondernemer of bij de begraafplaats in Utrecht waar de overledene begraven wordt.

Informatie over de tarieven van de gemeentelijke begraafplaatsen (begraafplaats Soesterbergen, begraafplaats Kovelswade, begraafplaats Tolsteeg en begraafplaats Daelwijck) kunt u opvragen bij de gemeente Utrecht.

Gemeentelijke begraafplaatsen Utrecht

Maansteenweg 1
030-286 3992 (ma/vrij 09.00 tot 12.00 uur)
begraafplaatsen@utrecht.nl

Particuliere begraafplaatsen Utrecht

Begraafplaats Oud-Zuilen
Groeneweg 1 (Utrecht)
tel: 030-2441404 (telefoonnummer voorzitter begraafplaats)

R.K. begraafplaats Vleuten
Pastoor Ohllaan 34 (Vleuten)
030-6771726

R.K. begraafplaats St. Barbara
Prinsesselaan 2 (Utrecht)
030-2515615
info@begraafplaats-stbarbara.nl

R.K. Parochiële Begraafplaats en Urnenhof
Pastoor Boelenstraat 11 (De Meern)
030-6662322

Protestantse Begraafplaats De Meern
Zandweg 148 (De Meern)
030-6663701
info@marekerkdemeern.nl

Uitvaart zonder uitvaartondernemer in Utrecht

Het is niet verplicht om een uitvaart te laten verzorgen door een uitvaartondernemer. Als een familie de uitvaart helemaal zelf wil regelen dan mag dat. Men moet overigens wel handelen conform de Wet op de lijkbezorging. Daarin staat onder andere te lezen binnen welke termijn een overledene begraven/gecremeerd moet worden.

Families doen er wel goed aan om van te voren goed na te denken over wat er allemaal komt kijken bij het verzorgen van een uitvaart. In korte tijd moeten heel wat zaken worden geregeld, denk aan het bespreken van de begraafplaats/het crematorium, het versturen van rouwbrieven, het invullen van de plechtigheid etc. Maar ook de verzorging van de overledene is een belangrijk punt van aandacht. Vaak realiseren mensen zich niet hoeveel er komt kijken bij het regelen van een uitvaart. Het kan daarom ook een optie zijn om de uitvaart te regelen samen met een uitvaartondernemer. U kunt dan van te voren precies bespreken wie welke taken op zich neemt en wat daarvan de kosten zijn.

Verzekeren voor een uitvaart

Veel Nederlanders zijn verzekerd voor hun uitvaart. Ze maken daarvoor gebruik van een kapitaal verzekering of een verzekering in natura. Bij een kapitaal verzekering wordt een van te voren overeengekomen bedrag uitgekeerd waarvan de uitvaart betaald kan worden. Bij een natura verzekering is men verzekerd voor de uitvoering van de uitvaart. De meeste verzekeraars die deze verzekeringen aanbieden willen de uitvaart zelf verzorgen. Omdat deze verzekeraars heel veel uitvaarten verzorgen hebben ze veel inkoopvoordeel waardoor ze de kosten kunnen beperken.

Bij een kapitaal verzekering staat de familie helemaal vrij in de keuze welke uitvaartondernemer in Utrecht de uitvaart mag verzorgen. Bij een natura verzekering mag de familie ook kiezen voor een andere uitvaartorganisatie dan de uitvaartverzekeraar. Men moet er dan wel rekening mee houden dat de verzekeraar waarschijnlijk een lager bedrag zal uitkeren dan de waarde van de uitvaart die was verzekerd. Het is daarom altijd verstandig om eerst contact op te nemen met de verzekeraar. Zo weet de familie precies welk bedrag zal worden uitgekeerd als men kiest voor een andere uitvaartondernemer.

Op Uitvaartverzekering.net vindt u uitgebreide informatie over uitvaartverzekeringen en de diverse mogelijkheden die er zijn.

Uitvaartverzekeringsregister

Uitvaartverzekeringsregister.nl voorkomt ‘vergeten’ uitvaartpolissen

Het komt maar al te vaak voor. Een (ver) familielid overlijdt, en als nabestaande weet je eigenlijk niet of de overledene een uitvaartverzekering had. Als je dan ook geen verzekeringspapieren kan vinden, wordt het heel moeilijk om te achterhalen of en waar iemand verzekerd is.

Sinds december 2015 is er een site waar iedereen kan vastleggen of en waar men een uitvaartverzekering heeft: http://www.uitvaartverzekeringsregister.nl

Op de site kan iedereen vastleggen of men wel of geen uitvaartverzekering heeft. En zo ja, bij welke maatschappij. Vergelijk het met het donorregister. Ook als je vast laat leggen dat je geen verzekering hebt, biedt dat nabestaanden duidelijkheid.

Door te zoeken op het Burger Service Nummer (BSN) en geboortedatum van de overledene kunnen nabestaanden later eenvoudig opvragen of er voor hun dierbare overledene wellicht ooit een uitvaartpolis is afgesloten. Zo wordt voorkomen dat iemand jarenlang heeft betaald voor zijn uitvaartverzekering maar dat de polis nooit wordt uitgekeerd omdat de nabestaanden er niet van op de hoogte waren.

Overlijden in regio Utrecht melden?
Bel nu direct: 030 - 820 0979